Faydalı Bilgiler
Duşa Kabin Nasıl Temizlenir
Kendimizi temiz tutmak için yıkandığımız bir duş alanının kirli olması ne kadar şaşırtıcıdır.Duşa kabin nasıl temizlenir ? Kendimize karşı dürüst olursak, duşa kabini temizlemek muhtemelen evlerimizde en sevilen işlerden değildir. Ancak, her gün birkaç basit şey yaparsanız ve her hafta iyi bir temizlik yaparsanız, duşa kabininiz pırıl pırıl görünür ve kolaylıkla her zaman hijyenik olur. Aşağıda, duşun kolay ve etkili biçimde temizlenmesi hakkında bazı ipuçları verilmiştir.
Duşa Kabin Nasıl Temizlenir
Duşa Kapısı Nasıl Temizlenir
Kapıları olmayan bir duşa sahipseniz, devam edin ve bu adımı atlayın. Duş kapılarını temiz tutmak kolay değildir. Sert su lekeleri ve şampuan artıkları ve su birikiminden sarı küf ve kireç gibi oldukça fazla kir tutarlar.
Duş kapınızı temizlemek için önce nemlendirin ve sihirli bir sprey ve kireç sökücü sıkın.
Duş kapı çerçevesindeki ulaşılması zor çatlaklar boyunca nemli ince uçlu bir fırça kullanın . Bu alanları temizledikten sonra bir haftadan fazla bir süre geçtikten sonra muhtemelen biraz daha leke olacak, ancak üzerinde durduğunuzda zamanla daha kolay ve hızlı çıkacak. Bunu duş için haftada bir kez temizleme yönteminize dahil etmeniz önerilir.
Sonra kireç sökücü ve deterjan ile duş kapı çevresindeki tüm alanları silin. Ekstra su damlacıkları veya kalıntıları çıkarmak için duş camını kuru bir mikrofiber bezle silmek iyi fikirdir.
Kapının temizliğini korumak ve fazla su damlalarını çıkarmak için her duştan sonra silmelisiniz. Bu, su lekelerini ve küf potansiyelini en aza indirmeye yönelik uzun bir yol kat edecektir.
Duş Rafını Temizleme
Duş rafları çok kullanışlıdır, ancak hızla aşırı dolabilir ve bu nedenle işlevsel özelliklerinin çoğunu kaybedebilirler. Şampuanınızı duş rafından çıkardıysanız ve düşen yüz yıkama ve tıraş makinesini burdan çıkarmak zorunda kaldıysanız, neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur.
Duş raflarının fazla doldurulması sorunu yanında duşun en az temizlenen alanlarından biridir. Muhtemelen temizlemek için rafın her yerinin boşaltılması çok çaba gerektirir. Böylece, kaba kir raf yüzünde birikerek mikroplar, bakteri ve küf için cennettir.
Raflarda ki küfü ve kireci, çevre duvarları ve yakınlardaki yatay yüzeylere (büyük veya küçük) yapışmış diğer her şeyi ovmak için sirke, sihirli bir çıkarıcıdır veya normal duş temizleyicisi olarak kullanabilirsiniz.
Temiz ve düzenli bir duş rafı sağlamak için başka seçenekleri düşünmeniz önerilir. Önerilen bir seçenek, bir duş dispenseri takmaktır. Bunu üretici talimatlarına göre hazırlayın.
Duş dispenserini duş duvarı üzerine monte edin, ve iyi bir seviyede olmasını ve istediğiniz yere ortalanmasını sağlayın. Bu raftaki tüm ilave şampuan ve duş jeli gibi ihtiyacınız olan her şeyi ortadan kaldıracak ve böylece rafın kullanım ve temizleme kolaylığı sağlanmış olacak.
Temiz bir duş için de yararlıdır, çünkü sabun köpük artıklarının hepsi yok olacak.
Raflara sadece, lif veya özel sabunlar veya yüz yıkama gibi günlük duşlara ihtiyacınız olan şeyleri koyun.
Duş Başlığı Nasıl Temizlenir
Duş başlığı, kirlerin kendilerin deliklerinde biriktirdiği en muhtemel yerdir ve aynı zamanda sert su lekeleri ve diğer temizlenmesi zor lekeler içerir. İsterseniz bir saati duş başlığını temizlemeye ayırabilir veya bu basit ve doğal duş başlığı temizleme hünerini deneyebilirsiniz .
Beyaz bir sirkeyi plastik bir poşete dökün.
Poşeti duş başlığını tamamen içine alacak şekilde üzerine geçirin ardından bir tel veya iple duş başlığına sabitleyin.5 / 6 saat ya da geceden sirkeli bir şekilde bırakın.
Sabah sirkeli poşeti duş başlığından çıkarın ve bir mikrofiber bezle silin.
Duş başlığı borusunda ve sirkenin dokunmadığı diğer alanlarda nemli sihirli bir kireç sökücü kullanın. Ardından, kirin gevşediği ancak çıkarmadığı artık yağı temizlemek için duş suyunu birkaç saniye çalıştırın.
Duş Zeminini ve Duvarlarını Temizleme
Duş rafınız yoksa muhtemelen duş malzemelerini yere koymanız gerekir. Maalesef bu, sözü geçen ürünlerin altında su kirinin birikmesine neden olur.
Duş duvarlarınızı ve köpüklü zeminlerinizi korumak için, duştan sonra her gün duvarları ve zemini kurutmalısınız. Bunun için bir silecek kullanın. Bu özellikle önemlidir; çünkü koyu, nemli bir duş, tüm bakterilerin mekanı gibidir; Bu ortamda çokça büyür ve çok hızlı çoğalırlar. Dolayısıyla amacınız, her yeri kuru tutmak, büyümelerini engellemektir.
Sileceği kullandıktan sonra, kalan yoğunlaşmayı veya su damlacıklarını gidermek için duvarları ve zemini çabucak silin. Bu çok gibi gelebilir, ancak (duş boyutuna bağlı olarak) ekstra bir 30 saniye alır.Ağır iş temizliğini ortadan kaldırması sayesinde, kesinlikle buna değeceğini söyleyebilirim.
Nemli koşulların mikroplar için festivale çevrilmesi olasılığını azaltmak için duştan sonra duş kapısını bir süre açık tutmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, seçeneğiniz varsa, nemi temizlemek için duş aldıktan sonra 20-30 dakika boyunca yüksek bir duş fanını çalıştırın. Bu seçeneğiniz yoksa açık bir pencere de olur.
Nemle mücadeleye yardımcı olmak için, bütün gün duşunu, haftanın iki günü, çay ağacı yağı (1 damla çay ağacı yağı için 2 yemek kaşığı sirke sirke ile karıştırılmış suyu püskürtün. Sirke, sabun pislik ve kir ile mücadele etmek için mükemmel bir ajandır; çay ağacı yağı, küf ve kirece karşı çalışır.Tabii ki, duş yüzeyiniz için neyin uygun olduğuna dikkat edin (örn., Sirke traverten veya taş için iyi değildir, tuz ruhu sağlığınız için ve mermerler için iyi değildir.