Duvar Dekorasyonu

Kendi Kütüphane Köşenizi Oluşturun

Kütüphane Dekorasyon Fikirleri



Ev kütüphaneleri, kitaplarınızın bulunduğu raf düzeni olmalarının dışında değerli aksesuarlarınızın da sergilendiği, mekânları kişiselleştiren ögeler haline gelmiştir. Evlerinizin bir köşesini kitaplara ayırmaya ne dersiniz? Oluşturduğunuz bir kütüphane hem kitaplarınız için özel bir mekân olacak hem de dekorasyonunuza hava katacaktır.

Kütüphane Dekorasyon Fikirleri
Kütüphane Dekorasyon Fikirleri

Temiz Başlangıç

Öncelikle raflarınızdaki her şeyi boşalmalısınız. Görünmeyen ve kullanmadığınız eşyaları bağışlayabilir veya deponuza kaldırabilirsiniz. Kütüphaneler mekânlarda ferahlık yaratır. Özellikle tavandan tabana dekore edilen kütüphaneler bulundukları mekânın yüksekliğini de arttırır. Görsel olarak da mekâna katkı sağlamak için kütüphanenizin arka kısmını zıtlık yaratacak duvar kâğıdı veya boya ile destekleyebilirsiniz. Kütüphaneniz doğal bir renkte ise, koyu gri veya siyah iyi bir kontrast yakalayacaktır.

Kütüphanenizi Bölün Ve Şirin Hale Getirin

Kitaplar evin en önde gelen aksesuarı haline dönüşebilir. Bundan dolayı, en iyilerini koleksiyonunuza katmalısınız. Kitapları boyutlarına ve renklerine göre kümelendirebilirsiniz. Kitapları yatay veya dikey yerleştirip ritmik tasarım elde edebilirsiniz. Dekoratif kutular, aile fotoğrafları, heykeller, sanat eserlerini kütüphaneye yerleştirmek, odanızı ilginç ve kişisel hale sokabilir. Objeleri seçerken renklerine ve boyutlarına dikkat etmelisiniz. Nesneler raflarda kaybolmamalıdır. Hatta bazı kütüphanelerde kitaplardan çok dekoratif aksesuarlar bulunabilir. Tabi ki kitapsız kitaplıklar ne kadar kullanışlı olduğu da yanıtlanması gereken sorulardan biri.



Kütüphane Dekorasyon Örnekleri
Kütüphane Dekorasyon Örnekleri

Okuma Odası Haline Getirebilirsiniz

Şömineniz var ise kış geceleri kahve eşliğinde kitaplarınızın tadını çıkarabilmek için harika ortama sahip olacaksınız demektir. Sallanan bir sandalye veya birkaç minder ile bu görüntüyü daha da zenginleştirebilirsiniz. Çatı katınız var ise kesinlikle onu kütüphane olarak da değerlendirebilirsiniz. Hem farklı bir dekorasyon yapmış olursunuz hem de sadece kitaplıklardan ziyade kendinize okuma odası oluşturmuş olursunuz. Elbette ışıklandırma da okumak için ayrı bir önem taşır. Odanızın ışığı ile beraber kullanacağınız okuma ışığı ile de gözlerinizi yormamış olacaksınız. Aynı zamanda odanın ışık türü seçilirken de dikkat etmeli ve doğru olanı seçmelisiniz.

Gizli Kütüphane

Çalışma masanızın hemen üstüne raf şeklinde fakat görünmez levhalardan oluşan raflar yaptırabilirsiniz ve kitaplar adeta boşlukta duruyor havası verebilirsiniz. Hem fazla eşya kalabalığında kaçınmış olursunuz hem de sade ve yalın bir kitaplık sahibi olursunuz. Eviniz dubleks ise üst kata çıkmak için kullandığınız merdivenin hemen altındaki merdiven boşluğunu dolduracak şekilde bir kitaplık yaptırabilirsiniz. Bu sayede hem yer tasarrufu yaparsınız hem de zengin bir kitaplığa sahip olursunuz.

Vintage Kütüphane

Modern çizgiler taşısın ve Retro bir kütüphanem olsun diyorsanız, çok fazla kata sahip olmayan ferforje bir kitaplık seçebilirsiniz ve renkli Retro bir koltuk ile tamamlayabilirsiniz. Eski dönemlere ait vintage aydınlatma sistemi ile dekore edebilirsiniz. Oturma odanızda bu tarz dekorasyonlara yer verebilirsiniz ancak göz önünde bulundurmanız gereken bir durum ise minimal eşyalara yer vermenizdir. Aksi takdirde kütüphane köşesi olmaktan ziyade bir karmaşa köşesi yaratabilirsiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close