Kendin Yap
Dekoratif Örneklerle Peçete Dekupaj Yapılışı
Cam, ahşap, metal, akrilik ve benzeri her yüzeye uygulayabileceğiniz dekupaj tekniğini en ince detayları ve güzel örnekleri ile sizlere anlatmaya çalışacağız.
Hobi çalışmaları ilgi alanınıza giriyorsa ve kendinizi farklı alanlarda da geliştirmek istiyorsanız eğer biraz araştırma ile sizlerde üzerinde kendi imzanız olan etkileyici sanat eserleri yaratabilirsiniz. Dekoratif örneklerle peçete dekupaj yapılışı bu kez sizler için seçtiğimiz araştırma konumuz.
Cam, ahşap, metal, akrilik ve benzeri her yüzeye uygulayabileceğiniz dekupaj tekniğini en ince detayları ve güzel örnekleri ile sizlere anlatmaya çalışacağız.
Dekoratif Örneklerle Peçete Dekupaj Yapılışı
Peçete dekupaj yapılışı için şeklini beğenip atmaya kıyamadığınız cam şişeler , kavanozlar , hemen her gün çöpe attığımız metal konserve kutuları, eskiyen sunum tepsiniz veya mobilyalarınız bile ideal zemin olabilir.
Dekupaj tekniği ile eskiyi yenileyebilir, estetik ve canlı bir hava kazandırabilirsiniz. Örneğin eski ahşap sehpayı yeniden dekorasyona kazandırmak için boyayıp üzerine güzel desenler ekleyebilir bir başka eşi olmayan sadece size özel bir mobilyaya da sahip olabilirsiniz.
Peçete dekupaj nasıl yapılır? / #Malzemeler
Peçete dekupaj yapılışı için kullanacağımız malzemeler ise, üzerinde çalışacağınız her hangi bir obje, ince uçlu resim fırçası, akrilik boya, sünger ponpon fırça, vernik, tutkal ve güzel desenlere sahip olan bir peçete.
Çalışmaya başlamadan önce seçtiğiniz objenin temiz ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olmasını sağlayın. Ponpon fırçanızı kullanarak akrilik boyadan bir kat geçin ve kurumaya bırakın.
Sürdüğünüz boya kuruduğunda özellikle konserve kutularında alttaki renkler ve desenler kapanmamış olabiliyor bu durumda bir kat daha boya atın ve tekrar kurumaya bırakın.
Bu durum cam yüzeylerde de olabiliyor ve ikinci bir kat boya gerekli olabiliyor. Hatırlatmakta fayda var, eğer boya kurumadan ikinci katı atarsanız sonuç çok daha kötü bir görüntü olacaktır.
İkinci kat boya için iyice kuruduğuna emin olun , sıcak ortamda 4-5 saat boyanın kuruması için yeterli olurken soğuk ortamlarda bir gün beklemek gerekir.
Peçete dekupaj yapılışı için en önemli nokta olan peçeteden desen çıkarma ve yapıştırma işlemi titiz ve dikkatli bir çalışma gerektir. Peçeteden desen çıkarmak için makas kullanmamanızı öneririz.
Peçete dekupaj örnekleri 2020
Resmin boya üzerinde doğal bir görüntü oluşturmasını istiyorsanız eğer ince uçlu resim fırçası kullanın. Fırçayı ıslatarak desenin etrafında hat çizin ve ıslana deseni parmaklarınızla hafifçe yırtarak çıkartın bu yöntem ile resmin etrafında belirgin bir hat olmaz.
Peçeteden çıkardığınız resmi yapıştıracağınız yere ponpon fırça ile tutkal sürün ve resmi ortadan başlayarak dikkatlice yapıştırın. Resim yapıştırma aşamasında sizlere püf noktaları şunlar. Parmak ucu ile resmin ortasından bastırarak tutkal sürdüğünüz yüzeye yapıştırın, yavaş, yavaş kenarlara doğru yapıştırma işlemine devam edin. Bu işlemi yaparken amaç peçetenin altında hiç hava kabarcığının kalmaması.
Deseni yapıştırdınız ancak gene de altında hava kabarcıkları oluştu. Bu durumda iğne ile hava kabarcıklarını söndürün ve parmağınızla bastırın. Bir gün kurumaya bıraktığınız çalışmanızın üzerine isterseniz mat isterseniz de parlak vernik sürün ve işlemi sonlandırın. Sizlere örnek vermek için en güzel görselleri seçtik , inceleyerek sizler çok daha güzel tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz .
1 thought on “Dekoratif Örneklerle Peçete Dekupaj Yapılışı”