Kendin Yap

Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Kalorifer peteği dekorasyon fikirleri



 Merkezi ısıtma sistemlerinde kullanılan kalorifer peteği, sistemlerinde sıcak su dolaştırılarak, ısıtmanın sağlandığı radyatör panellerine ulaşmasını sağlar. Bu yüzden evin kalorifer borularının olduğu yere yapılır. Daha çok göze batmayan ve evin kullanım alanını daraltmayacak şekilde dizayn edilir. Kalorifer peteğini boyamak, çok trend bir hale gelmiştir. Eğer siz de kalorifer peteğinizi renk katmak istiyorsanız, uygulayacağınız birkaç önemli işlem vardır.

Temizlik İşlemi

Birçok durumda radyatörü boyamak, yenisini almaktan daha ekonomiktir. Öncelikle radyatörün tamamen soğuk olduğundan emin olmalısınız. Boya tamamen kuruyana dek, petek soğuk olmalıdır. Boyamadan önce, birikmiş olan toz temizlenmelidir. Silip temizledikten sonra nem veya damlacık kalmadığından emin olunmalıdır. İnce zımpara kâğıdı ile tüm yüzey zımparalanmalıdır. Böylece boyamak için, hafif pürüzlü bir yüzey elde edilmiş olunur. Pas lekelerini çıkarmak için, leke sökücü kullanılmalıdır.

kırmızı kalorifer peteği
kırmızı kalorifer peteği

Astar Boya İşlemi

   Temizlik işlemi bittikten sonra, astar boya işlemi uygulanmalıdır. Kaloriferin zarar görmemesi için, antikorozif bir astar kullanılması önemlidir. Astar boyayı kullanmaya başladığınızda, normal bir boya fırçası kullanabilirsiniz. Kalorifer içindeki garip köşelere boyanın ulaşması için ise, özel açılı radyatör fırçalarını kullanmak, çok daha ptatiktir. Astar boya kuruduktan sonra, radyatörde kalmış olan son tozları temizlemek için, nemli bir temiz bez kullanabilirsiniz.



sarı kalorifer peteği
sarı kalorifer peteği

Radyatör Boyası İşlemi

   Radyatörlerde, normal günlük boya kullanılmamalıdır. Bu boyalar, ısıya dayanıklı boyalar değildir. Kalorifer ısındığı zaman, koku çıkarabilir ve zamanla canlılığını kaybetmeye başlayabilir. Panel radyatör boyası, sprey ya da fırça ile yüzeye sürülür ve yüzeyini korumak için cila uygulanır.

Uygulama Aşaması

   Tüm işlemler bittikten sonra, son kat boyasını peteğin üzerine uygulayabilirsiniz. Yeni boya katına geçmeden önce, astarın kuru ve iyi bir şekilde durduğundan emin olmalısınız. Kurumayı hızlandırmak için, odayı havalandırmalısınız. Kolay ve küçük alanlardan başlarsanız, en zor işlemi tamamlamış olursunuz ve kuruması daha hızlı gerçekleşmiş olur. Gözünüze hoş gelmeyen fırça darbelerini önlemek için, ıslak kenar tutmalısınız. Boyama işlemi bittikten sonra, 2 veya 3 gün beklemiş olmanız önemlidir. Boyanın kuruması zaman alabilir. Fazla koku olacağı için, odayı havalandırmanız önemlidir. 3. günün sonunda kaloriferinizi çalıştırmanız daha uygun olacaktır.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close