Duvar Dekorasyonu

Bohem tarz da duvar dekorasyonu nasıl yapılmalı?

Bohem duvar dekorasyonu nasıl yapılır



Çingene tarzı olarak bilinen bohem, zaman içinde terimleşip ve dönüşüme uğramış bir hayat tarzı olarak tanımlanabilir. Günümüz de ki anlamıyla on dokuzuncu yüzyılın sonuna doğru kullanılmaya başlanmış, yirminci yüzyılda da kendini göstermeye devam etmiştir. Mutlak bohemliği konu olarak alıp yazan Henry Murger ”La Boheme” adlı ilk eseridir ve dönemi çok iyi yansıtmıştır eserinde.

Kendini bohem olarak tanımlayan kişilerin tek isteği sanat ve öğrenmedir. Bohem hayatı benimseyenler hayatlarını günlük yaşarlar ve bu nedenle çoğunlukla finansal olarak zor durumdadırlar. Kısacası yarınını düşünmeden günü gününe yaşayan insanlara denilmektedir.

bohem duvarı ışıklandırma
bohem duvarı ışıklandırma

Evde Bohem Tarzı

Son zamanlar da sıradanlıktan uzaklaşıp, rengârenk bir yaşam alanı oluşturmak isteyenlerin tercih ettiği bir dekorasyon tarzı olmuştur. Bohem tarzı gücünü kuralsızlıktan ve renklerden alır. Bu tarz sayesin de evinizde özgürlüğün tadını hissedeceksiniz. Bohem tarzın da farklı tarzlarda mobilyalar, canlı renkler de koltuk örtüleri, bitkiler, el örgüsü battaniyeler sıklıkla yer alır. Öyle mobilyacıdan çıkmış tek düze mobilyalar yer almaz. Kalabalık, canlı, özgü, renkli dekor düzeni özelliği vardır, hatta düzenin için de bir düzensiz bir dağılım da var desek yeridir. Bohem tarzı evler de adeta bir gezginin evini yansıtır biçim de dizayn edilir. Bu tarzın cazip bir özelliği de hiçbir şeye para verilmeden ucuz bir şekil de yapıla bilmesidir. Bohem tarz da sıklıkla oryantal aksesuarlara, el emeği örgülere, farklı tarzda ki mobilyalara, heykellere sıklıkla rastlarız.



bohem duvarlarda hasır kullanımı
bohem duvarlarda hasır kullanımı

Peki, Bohem Tarz da Duvar Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Gezgin ruhu yaşatan Bohem tarzında ev dekorasyonun da duvarlara da büyük görevler düşmektedir.  Bu tarzı duvarın da yakalamak isteyenlere birkaç öneri verebiliriz.

Duvarınız da fazla değişik yapmak istemezseniz bir desen veya renk ile değişimi yapabilirsiniz. Duvarınızın rengini değiştirmek istemezseniz eğer renkli mandalalar asarak duvarınızı renklendirebilirsiniz. Hatta farklı etnik desenler de kilim de olabilir.

Türkiye de 80’li yıllar da görmeye alışkın olduğumuz mobilyaların, sehpaların hatta televizyonun üstüne örtülen danteller; bohem tarzında duvarlarımız da sıklıkla karşımıza çıkıyor.  Siz de dantellerinizi değerlendirmek isterseniz bir kasnağa geçirebilirsiniz ve duvarınıza süsleyebilirsiniz.

Rüya avcısı veya düş kapanı olarak da bilinen ve kâbuslardan korunma için kullanılan dreamcatcher’lar bohem tarzı dendiğin de aklımıza ilk gelen aksesuardır. Dreamcatcher, evinize bohem hava katmasına yardımcı en önemli parçalar arasındadır.

Duvarlarımızı iplerle yapılmış örme aksesuarlarımıza renkli fenerlerle süsleyebilirsiniz. Makromeden yapılmış saksılar da ve içine koyacağınız bitkilerle de bohem tarzını yakalayabilirsiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close